Gevel reinigen en impregneren

Gevel reinigen en impregneren

Het laten reinigen en impregneren van de gevel heeft vele voordelen. Het gehele pand ziet er na deze klus een stuk beter uit, wat gunstig kan zijn voor het verkoopproces. Zeker oudere panden knappen enorm op van het reinigen en impregneren van de gevel. Bakstenen muren worden namelijk na verloop van tijd wat grauwer, en dus minder sprekend. Hetzelfde geldt voor de voegen, die we tijdens deze klus ook meenemen. Daarnaast heeft vooral het impregneren van de gevel tevens praktische voordelen. De muur is daarna namelijk veel beter beschermd tegen vocht en vuil en tevens makkelijker schoon te houden. Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website, of door te bellen naar 0416-224454. We vertellen u er graag alles over!

RichtprijzenBel: 0416 224454Contactformulier

Hoe gaat gevelreiniging in zijn werk?

Als expert in gevelreiniging passen wij diverse methodes toe om de gevel te ontdoen van vastzittend stof, vuil, algen en mos. Wanneer het oppervlakkig vuil betreft kunnen we de gevel reinigen met stoom. Daarbij wordt de muur eerst volledig nat gemaakt, waarna we met een stoomgenerator zeer hete stoom op het oppervlak blazen. Dit maakt dat al het vuil gemakkelijk loskomt en er direct vanaf wordt gespoeld. Wanneer het hardnekkig vuil betreft dat er met bovenstaande methode niet af te krijgen is, kunnen we gevel tevens zandstralen. Dit is een manier van gevelreiniging waarbij we in feite enkele millimeters van het oppervlak verwijderen. Er wordt dus een nieuwe laag metselwerk tevoorschijn gehaald, die nog volledig schoon en intact is. De gevel reinigen door middel van zandstralen is een intensievere klus, maar het resultaat is werkelijk verbazingwekkend mooi. De voor en na foto’s spreken voor zich!

Geïmpregneerde gevel

Na de reiniging: het impregneren

Wilt u de gevel na het reinigen tevens goed beschermen tegen vuil, vocht en alle mogelijke weersomstandigheden? Door de gevel te impregneren met een waterafstotende laag blijft deze veel schoner, en ziet hij er bovendien nóg frisser en egaler uit. Gevelimpregnatie is ideaal voor wanneer u schimmel- en vochtproblemen wilt voorkomen. Daarnaast wordt de kans op vorstschade aanzienlijk verminderd, is de gevel brandwerend, en is het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti een stuk makkelijker. Het hecht er immers minder goed aan. Een gevel impregneren kan op diverse wijzen. We kunnen namelijk een vloeistof op de muur spuiten, maar er bestaat ook impregneercrème, die met een kwast moet worden aangebracht. Wanneer wij een gevel reinigen en impregneren adviseren wij u altijd over de beste methode, en tevens over de verschillende soorten impregneermiddel die we kunnen aanbrengen.

Wat kost gevelreiniging en -impregnatie?

De prijs die u betaalt voor het reinigen en impregneren van de gevel hangt uiteraard af van het aantal vierkante meters. De prijs per m2 wordt lager naargelang het oppervlak groter wordt, maar is tevens afhankelijk van de gekozen methode en het impregneermiddel. We zetten dan ook graag de kosten op een rij in een passende offerte, geheel vrijblijvend uiteraard. U vraagt een offerte aan via het contactformulier, of door contact met ons op te nemen via 0416-224454. Ons werkgebied betreft alle volgende steden, inclusief nabijgelegen dorpen en gebieden:

 • Breda
 • Den Bosch
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Nijmegen
 • Oosterhout
 • Oss
 • Roosendaal
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Waalwijk


Call Now Button