Spouwisolatie

 

Wat is een spouwmuur precies?

De spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. Er ontstaat een ruimte tussen deze twee muren, dit heet de spouw. De meeste woningen tussen 1925 en 1990 hebben een spouwmuur. Vaak zijn deze nog niet of niet goed geïsoleerd. Heeft u een huis dat gebouwd is tussen 1925 en 1990? Dan is er een grote kans dat u uw spouwmuren nog kunt laten isoleren.

Veel mensen kiezen voor de voordelen van spouwmuurisolatie. Deze voordelen zijn er dan ook volop. Zeker als uw woning gebouwd is vóór 1990. Dan kunt u zelfs veel geld besparen. De relatief lage investering van spouwmuurisolatie heeft u snel terugverdiend. Het rendement van spouwmuurisolatie is namelijk vergelijkbaar met een rente van 10% op een spaarrekening. Naast besparing verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en vermindert uw stookkosten. Goed voor het milieu dus! Vocht en tocht behoren bovendien tot het verleden.

Misschien heeft u weleens gehoord van de termen gevelisolatie, muurisolatie, buitenmuurisolatie of wandisolatie. Spouwmuurisolatie hoort ook in dit rijtje thuis.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

   Boorgaten aanbrengen

 Om de muren te kunnen isoleren moeten kleine gaatjes in de gevel worden geboord. Dit wordt gedaan via een vast patroon en meestal op de kruisingen van het voegwerk. Hoe kleiner de voegen van uw gevel, des te kleiner de diameter van de boor die wordt gebruikt. Dit is zelfs al mogelijk vanaf 14 mm. Doordat er geboord wordt in de voegen, kan dit later netjes worden afgewerkt zodat u er niets meer van ziet.

Isolatiemateriaal in de spouwmuur blazen

Met speciale machines en via een slang wordt het isolatiemateriaal (minerale wol) via de boorgaten in de spouwmuur geblazen. De boorgaten hebben een speciaal patroon waardoor iedere ruimte in de spouwmuur gevuld wordt met isolatiemateriaal. Per woningsituatie wordt gekeken of er ventilatieroosters moeten worden aangebracht. Het is namelijk belangrijk om te blijven ventileren in de woning. Heeft u een kruipruimte onder de woning? Dan is de kans groot dat er ventilatieroosters worden aangebracht voor extra ventilatie in de woning.

Boorgaten netjes dichtmaken met voegspecie


Als het isolatiemateriaal is aangebracht en alle ruimten in de spouwmuur zijn gevuld, is het tijd om de gaatjes weer netjes dicht te maken. Dit wordt gedaan met een voegspecie dat wordt aangemaakt in de kleur van de bestaande voeg. Na het dichtmaken van de boorgaten zijn deze niet meer zichtbaar. Dat is spouwmuurisolatie: binnen een dag klaar en na afloop ziet u er niets meer van.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur heeft veel voordelen. Dat maakt spouwmuurisolatie een hele aantrekkelijke investering. Als u uw spouwmuur laat isoleren kunt u rekenen op de volgende voordelen:

-Een warmer huis, zonder teveel uw woning te hoeven verwarmen.
-Tocht en vocht in de woning verdwijnen.
-Er gaat veel minder warmte verloren.
-U gaat flink besparen op uw energierekening. Energiebesparing is een groot voordeel van spouwmuurisolatie.
-De waarde van uw woning stijgt, omdat u een beter energielabel krijgt door isolatie. Uw woning is een stuk duurzamer.
-Geen vochtige binnenmuren waardoor schimmel kan ontstaan. Tocht, vocht en schimmels behoren tot de verleden tijd.
-Snelle terugverdientijd: gemiddeld hebben mensen na vier jaar hun investering in spouwmuurisolatie terugverdiend omdat ze gaan besparen op hun energierekening.

Kosten en offerte aanvragen

Onze prijzen beginnen vanaf €15,- per m², bel 0617327910 of maak hier een offerte

 

 

 

 

Call Now Button