Gevel reinigen en impregneren

Het laten reinigen en impregneren van de gevel heeft vele voordelen. Allereerst; het gehele pand ziet er na deze klus een stuk beter uit, wat gunstig kan zijn voor het verkoopproces. Zeker oudere panden knappen enorm op van het reinigen en vervolgens impregneren van de gevel. Bakstenen muren worden namelijk na verloop van tijd wat grauwer en dus minder sprekend. Hetzelfde geldt voor de voegen, die we tijdens deze klus ook meenemen. Daarnaast heeft vooral het impregneren van de gevel ook praktische voordelen. De muur is daarna namelijk veel beter beschermd tegen vocht en vuil en tevens makkelijker schoon te houden. Meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op via het contactformulier op deze website, of door te bellen naar 0416-224454. We vertellen u graag alles over onze werkwijze en behaalde resultaten.

Bel: 0416 224454Contactformulier

Hoe gaat gevelreiniging in zijn werk?

Als expert in gevelreiniging passen wij diverse methodes toe om de gevel te ontdoen van vastzittend stof, vuil, algen en mos. Wanneer het oppervlakkig vuil betreft kunnen we de gevel reinigen met stoom. Daarbij wordt de muur eerst volledig nat gemaakt, waarna we met een stoomgenerator zeer hete stoom op het oppervlak blazen. Dit maakt dat al het vuil gemakkelijk loskomt en er direct vanaf wordt gespoeld. Wanneer het hardnekkig vuil betreft dat er met bovenstaande methode niet af te krijgen is, kunnen we de gevel tevens zandstralen. Dit is een manier van gevelreiniging waarbij we in feite enkele millimeters van het oppervlak verwijderen. Er wordt dus een nieuwe laag metselwerk tevoorschijn gehaald, die nog volledig schoon en intact is. De gevel reinigen door middel van zandstralen is een intensievere klus, maar het resultaat is werkelijk verbazingwekkend mooi. De voor en na foto’s spreken voor zich!

Voor-na gevelrenovatie

Na de reiniging: het impregneren

Wilt u de gevel na het reinigen tevens goed beschermen tegen vuil, vocht en alle mogelijke weersomstandigheden? Door de gevel te impregneren met een waterafstotende laag blijft deze veel schoner en ziet hij er bovendien nóg frisser en egaler uit. Gevelimpregnatie is ideaal voor wanneer u schimmel- en vochtproblemen wilt voorkomen. Daarnaast wordt de kans op vorstschade aanzienlijk verminderd, is de gevel brandwerend en wordt het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti een stuk makkelijker. Het hecht er immers minder goed aan. Het impregneren kan op diverse wijzen plaatsvinden. We kunnen namelijk een vloeistof op de muur spuiten, maar er bestaat ook impregneercrème, die met een kwast moet worden aangebracht. Wanneer wij een gevel reinigen en impregneren adviseren wij u altijd over de beste methode en tevens over de verschillende soorten impregneermiddelen die we kunnen aanbrengen.

Geïmpregneerde gevel

Wat kost gevelreiniging en -impregnatie?

De prijs die u betaalt voor het reinigen en impregneren van de gevel hangt uiteraard af van het aantal vierkante meters. De prijs per m2 wordt lager naargelang het oppervlak groter wordt, maar is tevens afhankelijk van de gekozen methode en het impregneermiddel. We zetten dan ook graag de kosten voor u op een rijtje in een heldere offerte, geheel vrijblijvend uiteraard. U vraagt eenvoudig een offerte aan via het contactformulier, of door contact met ons op te nemen via 0416-224454. Ons werkgebied betreft alle volgende steden, inclusief nabijgelegen dorpen en gebieden:

 • Bergen op Zoom
 • Breda
 • Den Bosch
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Nijmegen
 • Oosterhout
 • Oss
 • Roosendaal
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Waalwijk