Metselwerk herstellen

Zijn de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand beschadigd, verouderd of flink vervuild? Met 20 jaar ervaring in gevelreiniging en -renovatie, hebben wij alle kennis en kunde in huis om het metselwerk te herstellen. We maken daarvoor gebruik van diverse technieken, die zowel de bakstenen zelf hun charme terug kunnen geven als de voegen in originele staat kunnen terugbrengen. Of allebei natuurlijk. Tevens kunnen we het metselwerk herstellen en daarna de muren impregneren. Dit geeft een effectieve bescherming tegen vuil en vocht, waardoor de muur of gevel veel langer mooi blijft.

Bel: 0416 224454Contactformulier

Beschadigd en verouderd metselwerk renoveren

Het metselwerk van oudere woningen en panden kan op den duur last krijgen van verzakkingen en scheuren. Dit mag dan passen bij de authentieke uitstraling van het huis, maar het ziet er natuurlijk niet zo mooi uit en is tevens niet bevorderlijk voor de veiligheid en kwaliteit. Gelukkig hebben wij veel ervaring met het herstellen van (zeer) verouderd metselwerk. Daarbij houden we altijd de originele uitstraling en het karakter van het pand in gedachten, want het moet er natuurlijk niet te ‘nieuw’ uit gaan zien. We renoveren het metselwerk met respect voor het originele ontwerp en weten precies welke technieken we moeten gebruiken om dezelfde look te verkrijgen.

Renovatie metselwerk

Metselwerk herstellen door te zandstralen

Een van de bekendste en meest effectieve methoden om metselwerk op te knappen is door dit te zandstralen. Daarbij wordt onder druk water vermengd met zand tegen de gevel gespoten, waardoor er enkele millimeters van het oppervlak worden verwijderd. In deze bovenste laag bevindt zich het vuil en zaken als roet, mos en algen. Door dit allemaal te verwijderen krijgt de muur zijn originele kleur terug en ziet deze er weer als nieuw uit. Zandstralen is niet voor niets een veel gebruikte methode om metselwerk te renoveren, want het resultaat is werkelijk prachtig. En wanneer we naast het zandstralen tevens de voegen herstellen (wat in sommige gevallen simpelweg nodig is), kan de muur er weer jaren tegen.

Herstelwerk voegen gevel

Mooie muren verhogen de waarde van een huis of bedrijfspand

Wilt u uw woning of bedrijfspand binnenkort op de markt zetten? De meeste mensen focussen zich op het interieur en alle klusjes die binnenshuis moeten gebeuren. Daarna zijn de kozijnen en deuren aan de beurt. Maar wist u dat het metselwerk een enorme invloed heeft op de uitstraling van het pand? In veel gevallen kan het metselwerk herstellen de verkoopprijs flink omhoog drijven, wat het de moeite waard maakt deze investering te doen.

De prijs per m2 voor metselwerk herstellen

De prijs voor het herstellen van metselwerk is afhankelijk van de staat van de bakstenen en de voegen en het aantal beschadigingen. Gezien het doorgaans oude gebouwen betreft is het meestal maatwerk en doen we u graag een offerte op maat toekomen. Daarin zetten we de kosten per m2 voor het herstellen van het metselwerk op een rijtje. Deze prijs is per m2, waardoor u er eventueel voor kunt kiezen niet elke muur van de woning te laten herstellen, maar alleen de plekken waar het nodig is. Kiest u echter voor zandstralen om het metselwerk te renoveren? Dan is het beter om het gehele pand te doen, gezien dit de originele kleur van de bakstenen naar boven haalt. Er zou dus kleurverschil optreden wanneer u slechts een gedeelte laat doen. We zijn werkzaam in een zeer grote regio, waaronder in onderstaande steden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We laten u dan tevens graag voor en na foto’s zien van reeds hersteld metselwerk.

 • Bergen op Zoom
 • Breda
 • Den Bosch
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Nijmegen
 • Oosterhout
 • Oss
 • Roosendaal
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Waalwijk