Spouwmuur isoleren

Als experts in gevelreiniging en -renovatie hebben we natuurlijk ook ruime ervaring met het isoleren van de spouwmuur. De juiste isolatie is ontzettend belangrijk, want via de muren kan uw woning of bedrijfspand heel makkelijk warmte verliezen. Is uw woning of bedrijfspand verouderd en is de spouwisolatie van slechte kwaliteit, of simpelweg nooit aangebracht? Wij kunnen vakkundig de spouwmuur (opnieuw) isoleren en dat zonder dat het u aan de buitenzijde erg zal opvallen. Er hoeven namelijk slechts enkele gaten in de muur te worden geboord, welke we netjes met voegwerk opvullen zodat u er niets van ziet.

Bel: 0416 224454Contactformulier

Wanneer is spouwmuurisolatie aanbrengen zinvol?

Over het algemeen zijn woningen die tussen 1925 en 1990 zijn gebouwd voorzien van een spouwmuur. Dit betekent dat er een binnen- en een buitenmuur gebouwd is, waartussen isolatie is aangebracht. Deze isolatie is echter vaak van slechte kwaliteit en voldoet niet meer aan de normen die tegenwoordig aan spouwmuurisolatie worden gesteld. In dat geval is het verstandig om alsnog de spouwmuren te isoleren en wel door er minerale wol in aan te brengen. Dit is een materiaal dat ontzettend goed isoleert, terwijl het relatief gemakkelijk is aan te brengen.

Spouwmuur isoleren

De vele voordelen van de juiste muurisolatie

Niet voor niets worden woningen die tegenwoordig worden gebouwd voorzien van een veel betere muurisolatie dan vroeger. Een goede muurisolatie heeft namelijk vele voordelen. Het huis blijft warmer, de woning tocht minder en houdt veel minder vocht vast. Het binnenklimaat wordt met de juiste muurisolatie dus veel prettiger, zeker in de koude en natte maanden van het jaar. En doordat er minder vocht in de woning kan trekken verkleint u bovendien de kans op schimmelplekken in huis. Daarnaast levert de juiste spouwmuurisolatie bovendien financiële voordelen op, zeker wanneer u van plan bent de woning te verkopen. Tegenwoordig bent u namelijk verplicht een energielabel aan te vragen en deze valt een stuk gunstiger uit wanneer u spouwmuurisolatie heeft aangebracht. Dit verhoogt de waarde van de woning, want de woning is hierdoor een stuk duurzamer. Naast de waardestijging gaat u bovendien minder betalen voor uw energierekening, waardoor u de investering voor het isoleren van de spouwmuur kunt terugverdienen.

Wat kost de spouwmuur isoleren per m2?

Deze vorm van muurisolatie vergt een relatief lage investering, want we kunnen al een spouwmuur isoleren vanaf € 15,00 per m2. Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het type woning en de wijze waarop de bestaande buitenmuur is opgebouwd. Daarom sturen we u graag een passende offerte met heldere prijzen voor spouwmuurisolatie, waarna u kunt beslissen of we de klus mogen uitvoeren. We zijn in ieder geval in een zeer grote regio werkzaam, dus woont u in één van de volgende steden of daar in de buurt? Neem dan gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij vertellen u dan hoe (en of) we de spouwmuur van uw woning kunnen isoleren en wat de kosten zijn per m2.

 • Bergen op Zoom
 • Breda
 • Den Bosch
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Nijmegen
 • Oosterhout
 • Oss
 • Roosendaal
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Waalwijk
Gaten boren voor spouwmuur isolatie