Graffiti verwijderen

Is er graffiti aangebracht op een muur of gevel van uw woning of bedrijfspand? Het verwijderen van graffiti is niet zo gemakkelijk als het lijkt, vandaar dat veel mensen daar een expert voor inschakelen. Bij Gevelrenovatie Brabant hebben we reeds 20 jaar ervaring met het reinigen van gevels en dus ook met graffitiverwijdering. We maken daarvoor gebruik van twee verschillende technieken. Welk type geschikt is hangt af van het type verf dat is gebruikt.

Bel: 0416 224454Contactformulier

Graffiti verwijderen met stoom

De eerste methode, met de laagste prijs per m2, om graffiti te verwijderen is stoom. Daarvoor wordt water verhit tot ongeveer 150 graden, waardoor stoom ontstaat. Door dit tegen een van tevoren natgemaakte gevel te spuiten lost de verf op. Het is een relatief eenvoudige manier om graffiti te verwijderen, maar helaas niet effectief bij alle soorten verf. Daarom maken we tevens gebruik van een wat een wat meer intensieve reinigingsmethode.

Graffiti op betonwand

Graffitiverwijdering door te zandstralen

Wanneer een reiniging met stoom niet de gewenste resultaten oplevert kunnen we de gevel ook zandstralen. Dit is een uiterst effectieve manier van graffitiverwijdering, wel met een iets hogere prijs. Zandstralen is een techniek waarbij we aan het water een straalmiddel toevoegen, in dit geval zand. Dit wordt tegen de gevel gespoten, waardoor de bovenste laag letterlijk loslaat. Met zandstralen kunnen tot wel enkele millimeters oppervlak worden verwijderd, wat uiteraard meer dan voldoende is om graffiti te verwijderen. Het voordeel van zandstralen is dat de muur er tevens als nieuw uit komt te zien. We halen immers een geheel nieuwe laag tevoorschijn die nog niet aangetast is door vocht, zon en alle andere weersinvloeden. Het nadeel is dat deze vorm van graffitiverwijdering de voegen kan beschadigen, waardoor we deze in sommige gevallen opnieuw moeten aanbrengen.

Graffiti verwijderen voor-na

Bescherm uw gevel en muren tegen graffiti

Heeft u een pand dat in het centrum ligt, of op een andere plek waar de kans groot is dat iemand hem beklad met graffiti? Dan is het verstandig om ervoor te kiezen de gevel na de graffitiverwijdering te impregneren. We brengen daarbij een waterafstotende laag aan, waar graffiti veel minder goed aan hecht. Indien deze nogmaals beklad wordt is het schoonmaken vele malen makkelijker en kunt u het in veel gevallen zelf doen.

Graffiti verwijderen resultaat

De kosten van graffitiverwijdering

De prijs van graffitiverwijdering hangt af van welke methode er is gekozen en dus van hoe hardnekkig de graffiti is. Wanneer u kiest voor zandstralen, kan het zijn dat tevens de voegen moeten worden hersteld. Dit drijft de kosten voor graffitiverwijdering op. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We vertellen u graag alles over beide technieken en kijken in uw geval welke de beste is en wat de prijs per m2 voor het verwijderen van de graffiti zal zijn. Daarnaast laten we u uiteraard graag voor en na foto’s van graffitiverwijdering zien, zodat u precies weet wat u van beide methodes kunt verwachten. We zijn werkzaam in alle onderstaande steden, maar uiteraard ook in de regio’s daaromheen:

 • Bergen op Zoom
 • Breda
 • Den Bosch
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Nijmegen
 • Oosterhout
 • Oss
 • Roosendaal
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Waalwijk