GGB GROEP

Schoorsteen renovatie

Is uw schoorsteen beschadigd en bent u op zoek naar een bedrijf voor schoorsteen renovatie? GGB Groep staat voor u klaar. Rookgassen uit de haard of kachel kunnen de schoorsteen beschadigen. Veelvuldig gebruik veroorzaakt slijtage en scheuren. Renovatie is dan noodzakelijk om optimaal van uw schoorsteen gebruik te kunnen maken. Schoorsteen renovatie is een specialisme op zich waar wij alles van weten en maken uw schoorsteen weer gebruiksklaar voor de koude winterdagen.

Wat is schoorsteen renovatie?

Bij een schoorsteenreparatie kijken we o.a. naar het voegwerk en loszittende stenen. Dit is belangrijk omdat slechte voegen kunnen zorgen voor lekkages en loszittende stenen voor gevaarlijke situaties. Gewenst kunnen we de schoorsteen compleet uitslijpen en opnieuw voegen of gedeeltelijk. Daarnaast zullen we loszittende stenen vervangen. 

Vaak Gestelde Vragen

Problemen die zich voordoen bij een slecht onderhouden schoorsteen. 

  • Vallende stenen
  • Lekkages
  • Verstoppingen
  • (Schoorsteen)Brandgevaar
  • Aanslag van mos en schimmel
 

Omdat metselwerk veel vocht opneemt, is het verstandig om uw schoorsteen te voorzien van een beschermlaag. Dit noemen we impregneren. Hierbij brengen we een speciale waterafstotende laag aan waardoor schimmel en aanslag geen kans meer krijgen zich te hechten.

Wij beginnen eerst met een daksteiger aan te bouwen, zodat wij onze werk veilig uit kunnen voeren. Daarna beginnen wij met het voegwerk uithakken, als we daarmee klaar zijn kunnen wij uw lood vervangen om een waterdichte verbinding tussen uw schoorsteen en dak aan te leggen. Dan kunnen wij de schoorsteen reinigen met hogedruk. Uiteindelijk gaan wij uw schoorsteen opnieuw voegen en impregneren.

Onze werk

Contact

Voor meer informatie kunt u ons telefonische of via de mail bereiken.